Skip to main content

Wie bij het horen van het woord ‘drukkerij’ nostalgische gevoelens krijgt, is nog nooit bij Andi Smart Print Solutions binnen geweest. Met zijn negentig jaar is het bedrijf namelijk allesbehalve ouderwets en traditioneel. Blueprint Visuals is het kersverse label van de print service provider en drukwerkleverancier, en is typerend voor de innovatiekracht van het bedrijf. Het label sluit volledig aan bij het fundament, de kernwaarden en missie van Andi.

Visitekaartje
Het bedrijfspand op Maastricht Airport is, bijna letterlijk, het visitekaartje van het bedrijf. Bedrukte tafels, decoratieve wanden en immense spandoeken getuigen van het kunnen van Andi, dat zich met een groot klantportfolio en 60 medewerkers regionaal een van de grootste spelers op zijn gebied mag noemen. Ook (inter)nationaal timmert het bedrijf aan de weg. Tot over de landsgrenzen staat de naam ‘Andi’ voor kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid.

De hiervoor genoemde eigenschappen worden bijzonder gewaardeerd door bedrijven in de medische sector. Die kwaliteit heeft natuurlijk ook een aanzuigende werking op bedrijven uit andere sectoren, zoals farmaceutische bedrijven, onderwijs- overheidsinstellingen, de zorg, industrie en marketing & communicatie.

Partners in print
Aan het roer van Andi staat het duo Frits Keulen en Dave Kremer. Niet bang het geëffende pad te verlaten, besloot het tweetal dat Andi zich ook meer op de markt van signing moest storten. In Roger Raven, geen onbekende in deze wereld, vonden zij een partner in crime. Samen zijn Dave Kremer en Roger Raven nu verantwoordelijk voor het merk Blueprint Visuals, dat onlangs officieel gelanceerd is en nu al de aandacht trekt van bestaande én nieuwe klanten, die er terecht kunnen voor belettering, reclameborden, spandoeken, vlaggen en méér.

Dave en Roger hebben bovenal één ding gemeen: een bijna levenslange passie voor print- en drukwerk. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Diverse partijen hebben al vóór de introductie van het kersverse label lucht gekregen van Blueprint Visuals, dat je gerust een disruptor op de signingmarkt mag noemen. Zo reist Roger tijdens het schrijven van dit artikel af naar het Duitse Hannover, om ter plekke een project voor een speelparadijs in goede banen te leiden waar binnenkort onder andere muren, vloeren en glaswanden worden bedrukt.

Grensverleggend
Blueprint Visuals kijkt niet alleen over de landsgrenzen heen, maar tart ook de limieten van wat als onmogelijk wordt gezien in de printindustrie. Toen Dave zich bijna spelenderwijs realiseerde dat je een stoeptegel kan bedrukken, resulteerde dit uiteindelijk in een opdracht voor een Limburgse gemeente. “We gaan verder waar anderen ophouden en durven het aan om te experimenteren”, zegt Dave. “Neem nu trespaplaten; door de coating zou het onmogelijk zijn die te bedrukken, maar wij bewezen het tegendeel”, vertelt hij trots.

Is er eigenlijk iets dat niet bedrukt kan worden? “Daar komen we pas achter als we het geprobeerd hebben”, aldus Roger. “We laten ons graag uitdagen door opdrachtgevers als architecten, bouwbedrijven en zelfs kunstenaars”, refereert hij aan een Britse artiest die portretten maakt van “beprinte” legoblokjes. Toch zijn de kleine gele steentjes niet de meest exotische objecten. Wat te denken van dierenhuiden? “Momenteel speel ik met het idee voor het customizen van dashboards in auto’s”, verklapt Dave.

Slap koord
In de wereld van printing en signing balanceren kwaliteit en tijd vaak op een slap koord. “Onlangs hebben we nog een beursstand binnen anderhalve week ontworpen, gemaakt en opgebouwd”, vertelt Roger. “Of neem nu een toonaangevend Nederlands wielerevent, waarvoor we het drukwerk en de signing verzorgen. Omdat de definitieve startlijst pas op het allerlaatste moment bekend wordt gemaakt, kunnen we de intekenlijst voor de renners pas last minute maken”, geeft Dave een ander voorbeeld.

Hoewel haastwerk soms onontkoombaar is in de printwereld, kan het ook vaak worden voorkomen. “We hebben nadrukkelijk ook een adviesrol. We zouden graag zien dat bijvoorbeeld architecten en bouwbedrijven ons eerder bij een opdracht betrekken. Dan kunnen we bijvoorbeeld al in een vroeg stadium een bepaalde wandafwerking voor een print adviseren, waarmee extra werk en kosten kunnen worden voorkomen”, legt Dave uit.

Geen uitdaging te groot
Terwijl het de kraamkamer nog amper heeft verlaten, is Blueprint Visuals nu al een volwassen partij op het gebied van grootformaat printen. “We geloven dat we op dit gebied de blauwdruk voor succes voor onze opdrachtgevers in handen hebben”, aldus Roger. “Onze kracht schuilt, naast zaken als capaciteit, kwaliteit en snelheid, in het buiten kaders durven denken en het gegeven dat we onze klanten compleet kunnen ontzorgen. Ze hoeven maar bij ons aan te kloppen en wij zeggen: “We’ll take it from here, doet Dave tot slot de pay-off van de piepjonge onderneming uit de doeken.

Blueprint Visuals is onderdeel van Andi Smart Print Solutions. Klik hier om de website te bezoeken.