Skip to main content

Belangrijke Limburgse drukkerij uitgegroeid tot totaalaanbieder Andi Smart Solutions Group

Begin 2004 nog actief als lokale drukkerij (opgericht in 1927), groeit voormalig Andi Druk binnen zestien jaar uit tot Andi Smart Solutions Group met drie innovatieve businessunits; Andi Smart Print Solutions, Blueprint Visuals en Andi Value Added Solutions. De directie bouwt verder aan een toekomstbestendig concern dat vanuit drie innovatieve businessunits een totaalpakket aan slimme oplossingen levert. Andi blijft zich vanuit continuïteitsperspectief voortdurend aanpassen aan de veranderende wereld.

Toekomstbestendige Kameleon

Andi heeft de afgelopen jaren al een forse groei doorgemaakt. Door te focussen op product-marktcombinaties die voor de lange termijn potentieel behouden en ons als een Kameleon te gedragen, blijven wij groeien en voorop lopen. Het bedrijf legt de focus telkens op het waarborgen van haar continuïteit. Volgens Frits Keulen (algemeen directeur, eigenaar en bestuurder) gaat het niet om “klanten te vinden voor je diensten “, maar om “diensten te vinden voor je klanten”. “Een bedrijf moet verassend kunnen faciliteren en constant de ogen openhouden voor verbetering en kansen”.

Verbreding in diensten en oplossingen
Andi heeft de laatste vijf jaren fors geïnvesteerd op basis van klant- en marktbehoefte voor verbreding van producten, diensten en oplossingen. In 2016 investeerde Andi in ‘Printing On Demand’ met digitale, industriële hoogvolume rotatie inkjet-printers met in lijn gekoppelde afwerking. Andi is op het gebied van Printing On Demand uniek in West-Europa en speelt goed in op de behoeften aan snelheid, efficiëntie, personalisatie en foutloze executie. In 2018 grijpt Andi haar kans in de signindustrie en zet het label Blueprint Visuals succesvol in de markt, waarmee Andi garant staat voor alle grootformaat printoplossingen. In 2019 laat Andi haar clientèle kennismaken met de diensten van een nieuwe businessunit, Andi Value Added Solutions. Hiermee voorziet Andi in de behoefte aan ontzorging, waarbij klanten de hele waardeketen kunnen outsourcen naar Andi (denk aan onder meer assemblage, voorraadbeheer en logistiek). Dit jaar gaat Andi Smart Solutions Group wederom onderzoek verrichten naar de ontwikkeling van een toekomstige nieuwe businessunit.

Totaalpakket aan oplossingen
Middels ons totaalpakket aan oplossingen kunnen we onze klanten breed binnen hun keten faciliteren. Hierdoor kunnen wij een zo hoog mogelijke toegevoegde waarde bieden aan onze relaties en bouwen aan langdurige partnerships. Volgens Keulen is synergie niet enkel het uitgangspunt: “Veel belangrijker nog, nieuwe markten komen in beeld en hierdoor ontstaan er weer kansen voor ons en onze klanten.”

Verbreding van de organisatie
Andi bouwt parallel aan deze verbreding in oplossingen, aan de verbreding van haar organisatie. Ook de organisatie van Andi moet namelijk toekomstbestendig blijven. Onze directie is inmiddels uitgebreid en 2020 staat in het teken van het bouwen aan een stabiel managementteam en het bouwen aan onze laag van teamleiders. Met alle kennis en oplossingen onder één dak en de versterking van Eric Frissen (commercieel directeur) en Frank Alofs (operationeel directeur) denkt Frits Keulen (algemeen directeur, eigenaar en bestuurder) de beoogde, verdere strategische groei en marktkansen te gaan realiseren.

Keulen: “Wij zijn al jaren geen traditionele drukkerij meer. Wij leveren elke dag specialistisch maatwerk gericht op workflow optimalisatie. Ik ben trots dat onze ‘oplossingen’ zijn ontstaan vanuit klantvragen en hiermee antwoord geven op vraagstukken vanuit diverse kennisgebieden zoals IT, verduurzaming, kwaliteitsborging en leverbetrouwbaarheid. Zowel onze klanten als wij blijven hierdoor innoveren. En dat is goed voor de continuïteit van beiden.”