Skip to main content

De nieuwste business unit ‘Andi Packaging Solutions’…Waar staan we nu? Frank Alofs, (Operationeel Directeur) en Anita Geelen (Technisch Ordermanager) vertellen over de jongste telg van Andi. Frank: “Vorig jaar zijn wij aan de slag gegaan met (markt)onderzoek, technische oriëntatie, processen en kennisverrijking. Begin 2021 is de unit echt van start gegaan en dit levert al wat leuke aanvragen op. Wij zijn bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van verpakkingen voor COVID sneltesten. Een leuk project waarbij wij vanaf ‘scratch’ betrokken zijn. Leuk om zo’n project te zien vorderen.”

Van helemaal niets naar iets

Een bedrijf dat diagnostische testen van laboratoriumkwaliteit ontwikkelt, kwam bij ons terecht met de vraag om verpakkingen te produceren voor COVID sneltesten, inclusief de bijbehorende hulpmiddelen en hardware. Frank: “De klant kwam met een vrij brede vraag bij ons terecht. Het bedrijf zocht een partner voor het ontwikkelen van kwalitatieve verpakkingen. De inhoud en specificaties waren nog niet bekend. Een leuke uitdaging voor ons, waarin wij de meerwaarde en advisering van Andi Packaging Solutions goed kunnen inzetten.”

Alles uit handen

Het is een project waar het team van Andi over de hele linie meedenkt en alles uit handen neemt. “In het oriëntatiegesprek zijn de behoefte en randvoorwaarden in kaart gebracht en op basis daarvan hebben wij een voorstel en zogenoemde ‘routing’ opgesteld. Het advies is opgebouwd vanuit diverse invalshoeken. Allereerst de functionele aspecten, zoals afmeting, gewicht en materiaal. Daarnaast moet het ook efficiënt in gebruik zijn. We hebben bijvoorbeeld autolock verpakkingen voorgesteld, wat de snelheid bij de assemblage bevordert. Ten slotte is de uitstraling en het design van de verpakking natuurlijk belangrijk,” zegt Anita.

Verpakking ontwerpen

Nadat de routing bepaald is, gaat Andi aan de slag met de uitvoering. Andi Packaging Solutions biedt diverse mogelijkheden omtrent de vormgeving van de verpakking. “Dat is volledig naar de wens van de klant; wij werken samen met marketingbureaus, de klant kan het zelf aanleveren, of onze Andi Studio kan het regelen. Bij dit project mocht Andi de vormgeving regelen. We starten dan met een digitaal ontwerp, dat ook in 3D kan worden gemaakt. Bovendien maken wij daadwerkelijke samples met het juiste materiaal en op ware grootte. Dit is altijd fijn als praatmodel. Ten slotte adviseren wij in extra waardecreatie; bijvoorbeeld door het personaliseren van verpakkingen of door verschillende opdrukken te maken,” zegt Anita.

Totaalpakket

Bij het COVID sneltesten project mocht Andi alle aspecten volledig uit handen nemen. Van concept, tot technisch design, creatief design, materiaalkeuze en implementatie. Anita: “Het fijne van Andi is dat we verschillende business units hebben die elkaar ondersteunen. Onze business unit Andi Value Added Solutions kan bijvoorbeeld het volledige logistieke gedeelte uit handen nemen. We kunnen de pakketten assembleren en de klant kan kiezen of ze alle producten op één locatie willen ontvangen, of dat wij de producten bij de eindgebruiker afleveren op verschillende locaties. En Andi Smart Print Solutions kan natuurlijk al het drukwerk leveren. Deze interne samenwerking zorgt ervoor dat wij alles onder één dak kunnen regelen en een totaalpakket bieden.”

Verpakkingen voor kleine en grote oplages

“Met Andi Packaging Solutions kunnen wij de professionaliteit van een groot bedrijf leveren, maar blijven we beschikbaar voor lokale bedrijven die kleinere oplages nodig hebben. Collega-bedrijven richten zich vooral op de grote bulk. Wij willen packaging beschikbaar maken voor de kleinere oplages met korte doorlooptijden. Dat betekent niet dat wij ons volledig richten op kleine oplages. Ook voor de grote opdrachten zijn wij ingericht. De oplagen voor de COVID sneltesten zijn juist giga! Wel honderdduizenden stuks,” sluit Anita af.

Een unieke verpakking begint natuurlijk met het achterhalen van jouw wensen en behoeften. Heb jij (g)een idee, wil je met onze verpakkingsexperts sparren of wil je een prototype ontwikkelen? We nodigen je graag uit om samen met onze specialisten de beste oplossing voor jouw verpakking te vinden. Kom langs in onze Experience Room.

offerte aanvragenplan een afspraak